Jeugdzeilen

WSV Herkingen organiseert op zaterdagochtenden vóór de vakantie training voor de jeugd in hun eigen Optimisten en Splashes. 
We werken met een beginnersgroep (C), een basisgroep (B) en een gevorderdengroep (A). Daarnaast is er voor de oudere zeilers een Splash-groep.onderdelen-optimist

Meedoen? Leuk!

Als je wil meedoen dan moet je 8 jaar of ouder zijn. Wanneer je dit kunt lezen dan zal dat wel het geval zijn.
Je moet ook kunnen zwemmen. Dat is wel zo handig als je een keertje omslaat.
En een eigen bootje natuurlijk, want daarin leer je zeilen en er ook goed voor zorgen.
Ook moet je jeugdlid zijn van onze watersportvereniging.
En goede kleren, dat is logisch. Lekker warm als het nog koud is en iets luchtiger bij warmer weer.
En tijdens het zeilen doe je altijd een reddingsvest aan. Bij omslaan hoef je dan niet te zwemmen en kan je al je kracht gebruiken om je boot weer overeind te krijgen.

Maarrrr... ben je nog geen 8 maar al wel 6 (geweest) en je wil toch alvast wat meer weten van bootjes en zeilen? Dan zijn onze "Zeil-maak-vrij-lessen" wel iets voor jou!

optimist-splash

Jeugd leren zeilen,
iets voor jou?

 • Wij zijn op zoek naar enthousiaste instructeurs voor de Optimisten A (extreme), B en C.
 • Ook voor de Splash is er ruimte voor extra instructeurs; ten slotte is niet iedereen elk weekeinde beschikbaar!

Ben je geïnteresseerd?

Contact Rob klik hier of bel 06 24 095 987.

Criteria voor deelname

Leeftijd, zwemdiploma en eigen bootje

Voor deelname aan de lessen geldt een minimumleeftijd van 8 jaar.  Daarnaast moeten de deelnemers in het bezit zijn van ten minste de zwemdiploma’s A en B.
De deelnemers varen in hun eigen bootje. De vereniging kan er geen uitlenen. De bootjes zijn een Optimist of een Splash. Indien er sprake is van een andere type boot neem dan contact op met de organisatie: klik hier

Jeugdlidmaatschap

Deelname aan de zeiltrainingen is gratis voor ((klein-)kinderen van leden. Wel moet een deelnemer / deelneemster jeugdlid zijn van WSV-Herkingen. De kosten van het jeugdlidmaatschap bedragen €15,00 per jaar. Elk jeugdlid krijgt, net als een volwassen lid, een lidmaatschapsnummer. Dat kan op termijn van pas komen om snel in aanmerking te komen voor een ligplaats. Een ander bijkomend voordeel is dat jeugdleden geen inschrijfgeld à €75,00 hoeven te betalen op het moment dat ze volwassen lid worden!

Juiste kleding is belangrijk

Belangrijk is dat de kinderen goed gekleed zijn. Op het moment dat zij het koud krijgen kunnen ze zich minder concentreren en wordt het plezier in zeilen een heel stuk minder.
De eerste zeilles start al begin mei. Het water in de Grevelingen is dan nog koud. Ook zit het weer niet altijd mee. Zorg dan ook voor warme, waterdichte kleding en een deugdelijk reddingsvest.


Groepen: leeftijd en niveau

We werken met een beginnersgroep (C), een gevorderdengroep (B) en een groep met kinderen die veel ervaring hebben (A). Daarnaast is er voor de oudere zeilers een Splash-groep.
Zeilers kunnen deelnemen aan de Splash-groep als ze voldoende ervaring hebben met het zeilen in een Optimist.


eerste-les-2020-transp

Afvinklijsten

De bootjes bij Jeugdzeilen hebben vaak al meerdere beginnende schippers gezien en zijn meestal niet splinternieuw. De boten moeten zeewaardig genoeg zijn om aan de lessen mee te kunnen doen. We willen niet dat de schippers door ondeugdelijk materiaal in de problemen komen.

 

Inschrijfformulier WSV Herkingen Jeugdzeilen 2021

Inschrijven kan tot en met 26 april.

Als lid en ouder / verzorger kunt u met dit formulier één kind/pupil aanmelden voor deelname aan activiteiten van Jeugdzeilen:

 • voor kinderen tussen 6 en 8 jaar
  Zeilvrij-maak-lessen. Coronavirus regels worden nageleefd.
 • voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder
  In de Optimist zeilen voor beginners, gevorderden en ervaren;
  of
  In de Splash voor de oudere kinderen met Optimist ervaring.

Het kind dat u aanmeldt dient jeugdlid te zijn. Mocht het kind nog geen jeugdlid zijn dan wordt u verzocht om zo spoedig mogelijk het jeugdlidmaatschap op het havenkantoor te regelen.

Deelname aan onze Jeugdzeiltraining is gratis.

Jeugdlidmaatschap aanvragen?

Het jeugdlidmaatschap kan worden aangevraagd met een inschrijfformulier dat bij de havenmeester verkrijgbaar is. Kosten van het jeugdlidmaatschap 2021 bedragen €15,00.

Gegevens van Ouder / Verzorger

De gegevens van de ouder / verzorger tevens lid zijn, voor zover bekend, hieronder reeds ingevuld.
Indien deze gegevens niet (meer) juist zijn kunt u dit corrigeren via het menu Mijn WSV Herkingen voordat u dit formulier invult. 

Gegevens van de junior zeiler, uw kind

Jeugdlidnummer

Indien u uw kind nog niet hebt aangemeld als jeugdlid dan wordt u verzocht om dat zo spoedig mogelijk op het havenkantoor te regelen. U kunt al wel uw kind aanmelden.
Als het Jeugdlidnummer nog niet bekend is dan kunt u het vak Jeugdlidnummer leeglaten.

Akkoordverklaring

De ouder(s) / verzorger(s) van bovengenoemde minderjarige, verklaart hierbij op de hoogte te zijn dat voor eigen rekening en risico wordt deelgenomen en af te zien van elke vorm van aansprakelijkheid van trainers, helpers en de WSV.

Beveiligingscode Beveiligingscode